Sons of Valhalla je kombinací bojové a budovatelské hry, která tě přenese zpět do časů Vikingů. Stav pevnosti a obléhej tvrze svých nepřátel, svolávej válečníky, opři se do vesel v langskipech nebo se vrhni do boje muže proti muži při nájezdech a dobývání území Anglie.
Všechny recenze:
Smíšené (454) - 64 % z 454 uživatelů ohodnotilo tuto hru kladně.
Datum vydání:
5. dub. 2024
Vývojář:
Vydavatel:

Abyste mohli tento produkt přidat do svého seznamu přání, začít ho sledovat nebo ho zařadit mezi ignorované, musíte se nejprve přihlásit.

Prohlédněte si v obchodě služby Steam celou sérii Hooded Horse

Zakoupit Sons of Valhalla

Zakoupit Hooded Horse Publisher BALÍČEK (?)

Obsahuje následující položky (celkem 10): Manor Lords, Against the Storm, Clanfolk, Empires of the Undergrowth, Workers & Resources: Soviet Republic, Old World, Terra Invicta, Xenonauts 2, NEBULOUS: Fleet Command, Sons of Valhalla

-47%
-50%
$339.90
$168.44

Zakoupit Hooded Horse Conquest BALÍČEK (?)

Obsahuje následující položky (celkem 3): Empires of the Undergrowth, Old World, Sons of Valhalla

 

Recenze

“Chození zleva doprava zahřeje u srdce každého milovníka dobrých her.”
82 – GameStar

“Rozmanitost je něco, o co není v Sons of Valhalla nouze. Co se naučíte na začátku, to budete využívat až do konce. Hra na těchto základech staví, rozvíjí je a jen přidává na intenzitě a komplexnosti.”
Rock Paper Shotgun

PŘIDAT DO SEZNAMU PŘÁNÍ DALŠÍ STRATEGICKÉ HRY OD HOODED HORSE

https://store.steampowered.com/app/1336490/Against_the_Storm/

Informace o hře


Sons of Valhalla je splynutím 2D mlátičky a strategie zasazené do nádherného pixelartového světa z dob Vikingů. Jako hráč se chopíš role Thoralda Olavsona, válečníka prahnoucího po dopadení jarla, který mu vypálil domov, unesl milovanou ženu a uprchl do daleké Anglie.

Vycvič vlastní válečnou družinu, zakládej pevnosti a veď své bojovníky vstříc odplatě.


Za vlnami Severního moře, daleko od domova, musíš nejprve založit pevnost, z níž zahájíš svůj útok. Boj s nesmiřitelným nepřítelem si vyžádá zdroje, schopné muže a strategické myšlení. Zasaď se o dobré hospodaření, zakládej obléhací tábory a cvičiště, vybuduj mocné vojsko a drancuj sousední vesnice, abys získal další zdroje pro své tažení a dostal nepřítele do úzkých.

  • Buduj a zdokonaluj budovy ke shromažďování surovin, cvičení vojáků a vylepšování jejich dovedností a vybavení. Povyš své prosperující vísky na nedobytné pevnosti, které chrlí dobře vyzbrojené vojáky a silné obléhací stroje.
  • Zřizuj obranné stavby při svém tažení krajinou – nepřítel nebude tvému postupu jen nečinně přihlížet. Očekávej, že se dobytá hraniční města promění v nelítostná bojiště. Hraniční města poskytují žoldnéře, jako jsou pyromaniaci a ostřílení lovci, kteří ti pomůžou převážit misky vah na svou stranu.
  • K dispozici máš jen omezené zdroje, a proto si musíš dobře rozmyslet, kterým směrem rozšíříš své území nebo na které zdokonalení vynaložíš cenné prostředky. Bude lepší poslat do boje větší skupinu slabších jednotek, nebo ti cestu prorazí hrstka nákladných šampionů? Zástup šermířů bez štítu rychle padne po salvě šípů vystřelených z hradeb, stejně jako osamělého šamana bez doprovodu snadno přemůžou nepřátelští pěšci.




Veď své muže v taktických bitvách, dávej jim rozkazy a využívej speciálních schopností a formací. Avšak pamatuj – skutečný válečník velí z přední linie, proto buď připraven pozvednout meč po boku svých mužů.

  • Cvičit můžeš nejrůznější druhy válečníků – od běžných pěšáků s mečem a lučištníků po jedinečné šampiony, jako jsou bitevní kováři a štítonošky – každý z nich má své silné a slabé stránky. Úspěch v bitvě spočívá v nasazení těch správných vojáků ve správný čas. Využiješ léčivých schopností šamana, aby tví válečníci vydrželi bojovat déle, nebo upřednostníš mocné rány berserkera?
  • Ujmi se velení nad svými muži, abys zvládl neustále se měnící situaci na bojišti – přikaž jim sešikovat se za tebe, vyrazit vpřed, ustoupit nebo vytvořit neprostupnou štítovou hradbu na ochranu před nepřátelskými šípy. V zápalu bitvy jde hlavně o rychlé uvažování a rozmístění a složení vojska.
  • Proraz štítovou hradbu nepřátelských šiků a vlastním ostřím je rozsekej na kusy nebo se staň mistrem luku a kopí a likviduj nepřátele na dálku. Vrhej po nepříteli flakóny zapáleného dehtu, nos u sebe mocné runy, které posílí tvé muže, a pij medovinu, která ti dodá odvahu, až budeš se svými válečníky stát tváří v tvář hordám nepřátel. Po náročné bitvě si tví muži musí odpočinout, zatímco ty se můžeš sám vydat do divočiny a hledat poklady nebo dotírat na nepřítele.




Obléhací stroje jsou nezbytné k dobývání nepřátelských pevností i k ochraně tvých vlastních. Používej katapulty a beranidla k ničení bran a hradeb a spěchej, abys zničil nepřátelské praky, která tvá vojska zasypávají kameny.




Na svém putování za odplatou nejsi sám. Při drancování Anglie ti samotný Ódin požehná darem nesmrtelnosti a silou Midgardu, která ti pomůže proti vojskům i jejich vůdcům.

  • Sbírej v bitvách mocné runy a připínej si je na opasek, abys tak posílil své vojáky, hospodářství, nebo i sám sebe. Runy ti mohou propůjčit mocnější útoky, schopnost stát se obávaným nočním plenitelem nebo dokonale sladit dovednosti tvé družiny. Zaměříš se na zdraví a výdrž svých bojovníků nablízko, schopnost lučištníků uhýbat a bojovat v noci, nebo na sílu a přesnost svých obléhacích strojů?
  • Padneš-li v boji, Ódin tě udrží naživu, abys mohl naplnit svůj osud – ale něco tě to bude stát. S každou smrtí budeš muset obětovat jednu runu, a to tě může donutit hledat nové strategie, neboť ty staré nemusí po ztrátě run již fungovat.
  • Čas od času se octneš v soubojích jeden na jednoho – spletitá pavučina spiknutí tě povede od jednoho vůdce k druhému, a jen ty máš sílu je porazit. Budeš muset nalézt rovnováhu mezi zdokonalováním sebe sama a zdokonalováním svých vojsk, aby ti tví muži dokázali v bitvě pomáhat a zároveň abys dokázal porážet šampiony nepřítele – zejména ty, jenž bojují nečestně.




K dispozici je i režim hordy, v němž povedeš Thoralda Olavsona a jeho muže proti vlnám nepřátel. Tyto střety s obrovskými armádami prověří tebe i tvé vikingské válečníky.


Sons of Valhalla je dílem dvou bratrů s nadšením pro pixel art a časy Vikingů. Doufáme, že si mezi vším tím dobýváním a šermem vychutnáte i drobné detaily, jako je vzhled budov, kachničky na vodě, váš psí kamarád, a celková atmosféra, kdy den přechází v noc a sluneční svit střídá bouře.


Systémové požadavky

    Minimální:
    • OS: Windows® 10 (64-bit)
    • Procesor: Intel® Core™ i5-4670 (quad-core) / AMD® Ryzen™ 3 2200G (quad-core)
    • Paměť: 4 GB RAM
    • Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GTX 550 Ti (1 GB) / AMD® Radeon™ HD 6850 (1 GB)
    • DirectX: Verze 11
    • Pevný disk: 3 GB volného místa
    Doporučené:
    • OS: Windows® 10 (64-bit)
    • Procesor: Intel® Core™ i5-4670 (quad-core) / AMD® Ryzen™ 3 3200G (quad-core)
    • Paměť: 4 GB RAM
    • Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GTX 650 (1 GB) / AMD® Radeon™ HD 6970 (2 GB)
    • DirectX: Verze 12
    • Pevný disk: 3 GB volného místa

Hooded Horse – další hry

Co říkají kurátoři

44 kurátorů zrecenzovalo tento produkt. Kliknutím zde si prohlédnete jejich recenze.

Uživatelské recenze

Druh verdiktu


Druh nabytí


Jazyk


Časové rozmezí
Pro zobrazení recenzí z daného časového rozmezí jej tažením vyberte v grafu výše nebo přímo klikněte na určitý sloupec.

Zobrazit graf



Odehraný čas
Filtrovat recenze dle odehraného času uživatelů v době psaní recenze:



Žádné minimumŽádné maximum
Zobrazit jako: 
Zobrazit graf
 
Skrýt graf
 
Filtry
Nesouvisející recenze jsou vyloučeny
Odehraný čas:
Filtrům neodpovídají žádné další recenze
Abyste viděli všechny recenze, upravte filtry výše
Načítání recenzí...